110 Röportajı


İki yıl önce ‘’Atomların Harika Dünyası’’ adlı albümleriyle farklı bir tarzla müzik piyasasına adım atan 110 grubu ile bir söyleşi gerçekleştirdim. Bugünlerde ikinci albüm hazırlığında olan 110’dan, albümle ilgili elde ettiğim tüm ipuçlarını sizlere sunuyorum. 110 adına Candan Tezel yeni albümle ilgili gelişmeleri sundu. Yeni 110 albümüne dair en taze gelişmeler bu röportajda. Sizler için en ince ayrıntısına kadar sordum soruşturdum…

Merhaba Candan. Albüm hazırlıkları nasıl gidiyor?

- Merhaba, albüm parçaları hazır zaten. Kayıt ve mixlerini bitirdik, artık kapak ve klip gibi konularla ilgili hazırlıklara başlamak üzereyiz.

İlk etapta şunu sorayım hemen; albümün soundu ‘’Atomların Harika Dünyası’’ ile aynı yapıda mı?

- İkinci albüm tabiî ki ilk albümün çizgisinde. Ancak biraz daha agresivleştik sanırım. Gitarlar daha belirgin. Bu demek değil ki elektronik altyapı geride kaldı; daha dengeli oldu. Çok daha güçlü bi sound var albümde ilkine göre; bir çok hatayı kapattık.

Yeni 110 albümünde dinleyiciler neler bulabilecek?

- Zor bir soru. Bizim açımızdan bakınca tavır farkı hemen göze çarpacaktır. İlk albüm ilişkiler ve yalnızlık üzerine dayalıydı. Bunda biraz sitem var. Nasıl bir sitem o size kalmış. İyi bir dinleyici ise sound farkı bulacaktır.

Senin ve diğer grup elemanlarının gözünde yeni albüm ne konumda peki?

- Bitmiş albüm statüsünde. Artık geleceğe bakma zamanı geldi diye konuşuyoruz aramızda. Kendi aramızda; 3. albümde neler yapmalıyız, bir sürü yeni fikir biriktirmeliyiz gibisinden konular üzerine konuşuyoruz. Keyif alarak yaptığımız bir albüm var tabii elimizde o ayrı.

Albümün ismi belli mi? Bizimle paylaşabilir misin bu sırrı?

- Bir 110 klasiği olarak albüme isim bulmadık.

Harika, geçen albümde de böyle olmuştu.

- Evet ilk albümde de böyle oldu(gülüşmeler).

Myspace sayfanızdan yeni albümde yer alan şarkılardan bir kaçını dinledim. Gayet sağlam şarkılar var. Özellikle ‘’Çünkü’’ benim ilgimi çekti. ‘’Tek Tek’’in de girişi bayağı hoşuma gitti.

- Nasıl yani sonunu beğenmedin mi?(gülüyor)

Hayır canım sadece giriş kısmı daha bir hoşuma gitti, rahatlıkla gaza getirebiliyor insanı; onu demek istedim. (gülüşmeler).
Albüm yine EMI’dan mı çıkacak?

- Hayır, plak firması şimdilik gizli kalsın olur mu?

Peki...

Bize bir tarih verebilir misin; ne zaman çıkıyor albüm?

- Mayıs ayı ortasında çıkacak diye planlıyoruz, eğer aksilik olmazsa tabi…

Daha önceki konuşmamızda albümün sonbahar'da çıkacağından bahsetmiştin, neden bu kadar gecikti?

- Tamamen bizim tembelliğimiz. Tabi bir de grup içi durumlardan ötürü. Malum grup artık 3 kişi. Ben(Candan), Ozan ve Mehmet. Bu kararın alınması sırasında albüm kayıt tarihleri çok ciddi saptı. Yaklaşık 4 ay kadar geç girdik stüdyoya.

Şimdiden hayırlı olsun diyelim. Sabırsızlıkla beklediğim albümlerden biri. Kendine çok iyi bak, görüşmek üzere…

- Sağol, görüşürüz.

RÖPORTAJ: Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: