Arşmahal - Yana Yana Döne Döne

Selçuk Bal(Vokal-Gitar), Fatih Anarat(Solo Gitar-Geri Vokal), Umut Çılgın(Davul) ve Hakan Taşçı(Bas Gitar) tarafından oluşan Arşmahal’in, ilk albümü ‘’Yana Yana Döne Döne’’ sonunda çıktı. Bize de albüm hakkında bir şeyler karalamak düşüyor.

10 şarkıdan oluşan ‘’Yana Yana Döne Döne’’, eskilere özlem duyanlara önerilebilecek en iyi tedavi yollarından biri niteliğinde. Şayet benim gibi, içinde eskileri barındıran tüm yeni şarkılara açık biriyseniz, Arşmahal’in ‘’Yana Yana Döne Döne’’ adını verdiği bu albüm eminim hoşunuza gidecektir. Hele ki geçmişten gelen bir Kesmeşeker alışkanlığınız varsa benim gibi, o zaman Arşmahal sizin için çok şey ifade edecektir. Bu kadar güzel bir albümün, müzik basınından fazla ilgi görmediğini düşünüyorum, nedenini bilmiyorum ama gerçekten fazla ilgiyle karşılaşmadığını düşünüyorum bu albümün. Bilemiyorum, belki ben yeterince araştıramadım, yaptığım araştırmalar yetersiz kalmış da olabilir.. Ama sıkı bir Soft Rock albümüyle karşı karşıya olduğumuzu belirtmeliyim. Bu albüm ilgiyi hak ediyor.

2003 yılında filizlenmeye başlayan Arşmahal’in tüm şarkılarının söz ve müziklerini Selçuk Bal yapıyor. Selçuk Bal’ın esas mesleği ise İtfaiye eri.

‘’Yana Yana Döne Döne’’nin kayıt ve miksajı JW Music Production’da gerçekleştirildi. Albümün mastering çalışmaları ise Bora Ebeoğlu ve Ceyda Pirali tarafından yapıldı.

Albüm ‘’Biz Aşka Geldik’’ ile başlıyor, açılış için herhalde albümde bundan daha ideal bir şarkı bulunamazdı. ‘’Yokken Bir Neden’’, ‘’Şehrin Anları’’, ‘’Yana Yana Döne Döne’’, ‘’Sis(Buradayım Kaç Gün Daha)’’, ‘’Kaldık Sonraya’’, ‘’Rahatsız Adam’’ albümün en güzel şarkıları bana göre. Gerçi geriye de pek bir şey kalmamış. Kesmeşeker’e aşina biriyseniz, Arşmahal aynı müzik anlayışı ile size iyi bir arkadaş olacaktır.

Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: