Hayko Cepkin - Tanışma Bitti

Hayko Cepkin’i ilk albümü ‘’Sakin Olmam Lazım’’ ile tanıdık. Aslında Hayko Cepkin albüm çıkarmaya başlamadan önce de tanınmış bir müzisyen idi. Bir çok müzisyenin albümünde klavye çaldığını, o albümlerin içlerini karıştırırken gördük. Hayko tanışma faslının sona erdiğini kinayeli bir şekilde belirtircesine, karşımıza bu sefer biraz daha agresif bir şekilde çıktı.

EMI’dan çıkan ikinci Hayko Cepkin albümü ‘’Tanışma Bitti’’ 11 şarkı + 5 introdan oluşuyor. Bu albüm için; Hayko Cepkin’in diğer albüme nispeten öz tarafını ortaya çıkardığını düşünüyorum. Her ne kadar alternatif rock kulvarında ele alınsa da Hayko; ekstra projelerde adını daha farklı çalışmalarda gördük. Örnek olarak ise; Pentagram Icon gecesinde Eskişehirli Black Metal grubu Episode 13 ile birlikte sahne alması. Bunun haricinde Hayko, canlı performanslarında agresif tarafını gözümüzün içine sokarcasına sergiledi. Bunun örneklerinden biri de geçtiğimiz yıl Rock’n Coke’da ki performansıdır.

‘’Tanışma Bitti’’ zengin öğelere sahip, yegane bir albüm. İçerisinde insanların kişisel korkuları ve kaybetme düşünceleri öne çıkartılmış; korkuya dayalı bir albüm. Bunu aslında biz daha farklı müzik türlerinde gördük. Death ve black metal gruplarında da bu tarz temalar sıklıkla kullanıyor aslında. Bu yüzden metal müzik dinleyenler için, özellikle death ve black metal gibi sert şeyler dinleyenler için bu albümün sevileceğini düşünüyorum. Bu türlerde müzik dinleyenler zaten korku ve insanların kişisel endişelerini bir çok metal grubunun müziklerinde görmüştür. Bir de buna değinen Türkçe sözlü bir albüm eminim onlar için sempati uyandıracaktır.

Hayko Cepkin’i dinleyenler bu albümde hem daha sert şarkılarla karşılaşacaklar, hem de bu sert şarkıların bazılarında yer yer senfonik öğelere rast gelecekler. Mesela ‘’Yalnız Kalsın’’da ve ‘’Sonra Görüşelim’’de senfonik öğeleri fark edeceksiniz. Ama sakın buradan senfonik metal’e kayma, gibi bir anlam çıkartmayın albüm için. Albümün sertliğini ve senfonikliğini her ne kadar anlatsak da; albüm kesinlikle senfonik metal içinde ele alınamaz. Bu albümü belli bir tür içinde ele almak zaten başlı başına yanlışlık olur.

Hayko Cepkin için endişesi olanlar, ‘’bu adam piyasaya oynuyor’’ tarzında düşünenler bence endişelerini artık bir yana bırakıp bu albümü dinlemeli. Velhasıl ‘’Tanışma Bitti’’ çıktıktan kısa bir süre sonra Hayko, 3'üncü albümün bundan daha sert olacağını müjdeledi. Zamanla öz Hayko tam anlamıyla karşımızda olacak ve tanışma faslı asıl olarak o zaman bitmiş olacak.

Favorilerim: Yalnız Kalsın, 777, Sonra Görüşelim, Sıkı Tutun.

Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: