Kzans - Vodka

Kzans’ın yaşadığı talihsizliklerden dolayı bir türlü su üstüne çıkamayan ‘’Sahte’’ albümü, aradan 1 yıl sonra ‘’Vodka’’ adıyla su üstüne çıkmayı başarabildi sonunda. Kzans, aynı üniversitede okuyan Selçuk, Okan ve Hüseyin tarafından Sakarya’da kuruldu. Daha sonrasında müzik yaşantılarını, albümle daha üst seviyeye taşımak için İstanbul’a taşınan grup; ‘’Vodka’’ albümünü geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdü.

İçinde oldukça güzel şarkılar barındıran ‘’Vodka’’, her ne kadar çıkışı bir hayli gecikse de; elimize ulaştı nihayetinde. Grubun bundan sonraki hedefleri arasında ‘’Vodka’’yı daha çok insana tanıtmak var. Kzans, bunun girişimini hem bol bol konser vererek, hem de albümdeki şarkılara klip çekerek sürdürüyor.

10 şarkı + 1 intro ve 1 outro’dan oluşan albümden çıkan ilk klip ‘’Siyah’’. Müzik kanallarında uzun süredir dönmekte olan klibi, Gökmen Turnalı ve Harun Bal çekti.

‘’Vodka’’, içerisinde çok güzel şarkılar barındıran bir albüm, diye düşünüyorum. Mesela ‘’Bazen’’ gerçekten orijinal bir şarkı. Kişisel fikrim; ‘’Bazen’’ ile ‘’Eski Aşkların Kapsama Alanı’’nın albümde yer alan en özgün çalışmalar olduğudur. Üstelik ‘’Bazen’’in albümde bir de akustik versiyonu bulunmakta. Her iki halinin de Soft Rock’a eğilimli bir yapısı var. Zaten genel anlamda şarkılarda Soft Rock etkisi hakim, lakin grubu Alternatif Rock kulvarında ele almak sanırım daha doğru olur. Grubun genel duruşu ve albümün konsepti Alternatif Rock’a daha eğilimli. Bu nedenle Alternatif Rock, Soft Rock’tan daha baskın çıkıyor ‘’Vodka’’da.

‘’Vodka’’da en beğendiğim şarkılar: ‘’Kutsal Yalnızlık’’, ‘’Bazen’’ ‘’Vodka’’, ‘’Eski Aşkların Kapsama Alanı’’, ‘’Zor’’.

Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: