Üç Nokta Bir - Sabaha Karşı

Üç Nokta Bir, yeni albüm çıkartan gruplarımızdan biri. Grubu tanımamış olanlar ‘Barda’ filminin soundtrack’iyle tanımış oldular. ‘’Sabaha Karşı’’ adını verdikleri ilk albümleri gayet hoş, dinlenilebilir düzeyde bir albüm. Her ne kadar müziklerini ilk dinlediğim zamanlarda Garbage’ın müziğine bir hayli benzetsem de; sonradan bu düşünceden kurtulup sevmeye başladım albümü. Albümde yer alan şarkılardan ‘’Değişmem’’ ve ‘’Dediler ki’’nin klipleri müzik kanallarında bol bol dönüyor. Üç Nokta Bir’in beni en çok cezbeden şarkıları ise ‘’Dediler ki’’ ve ''Ölmeden Ünlü Olsam''. ‘’Ölmeden Ünlü Olsam’’, grubu Garbage’a benzetmemde en büyük rolü oynayan esas şarkıydı aslında. Diğer şarkılarda ise özellikle Garbage’la alaka kurmama neden olabilecek bir unsur yoktu, belki de albümde Garbage’ı anımsamama neden olmayan en büyük etken, bu dört birbirinden farklı müzisyenin bir araya gelip ortaya farklı bir şey koymasıydı. ‘’Hırsızlar’’ ve ''Bahçe'' de tuttuğum şarkılar arasında yer alıyor ayrıca.

İki gün boyunca albüm hakkında neler yazabilirim diye düşündüm ama ne kadar zorlasam da; fazla şeyler yazamayacağım kanaatine varmıştım. En nihayetinde dinleye dinleye fikirlerim daha derli toplu hal almaya başlayınca yazmaya karar verdim. Değişen fikirler karşısında usturuplu bir şeyler yazmam beklenemezdi. Bundan dolayıdır ki; kesin fikirlere erişmeden asla iki çift kelam etmeye kalkmadım. Yazacağım olumlu veya olumsuz cümleler karşısında, bu yazıyı okuyan siz okurların grup hakkında yanlış fikirler edinmesini istemedim. O nedenle bana düşen görevi doğru şekilde yapmak, kendi iç vicdanım açısından en doğru olanıydı. Sizler bu güzel albüm hakkında bir adet eleştiri yazısı okudunuz, bense albüm hakkında kesin yargılara varıp doğru bir yazı yazdığıma kesin bir şekilde emin olmuş oldum.

Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: