Keane - Under The Iron Sea

İngiliz grupları son yıllarda oldukça ön plana çıkmayı başardılar. Bugün İngiliz rock’ı iyi yerlerde. Ama bunun bir getirisi olarak piyasaya bir sürü taklidi olan İngiliz stili rock(ki İngiliz modern rock’ı da denilebilir buna) grupları çıktı. Keane bu yönden diğer İngiliz gruplarından sıyrılmış bir şekilde müziğini icra eden nadir gruplardan biri.

Under The Iron; ‘’Atlantic’’ ile başlıyor. İkinci sırada yer alan şarkı aynı zamanda müzik kanallarında sıklıkla klibi dönen ‘’Is It Any Wonder’’. Şarkıyı ilk dinlediğim günden beri bana bizden bir grubu çağrıştırıyor. E tabi ‘’çağrışım meselesi bu’’ diyerek bu konuyu atlamalıyım bir an önce. Klibi pek beğendiğim söylenemez ama son günlerde dinlediğim en iyi modern rock şarkılarından biri olduğunu söyleyebilirim ‘’Is It Any Wonder’’ın. ‘’Nothing In The My Way’’ kulaklarınızı kabarttığınıza değecek nitelikte sağlam bir şarkı. ‘’Leaving So Soon’’u da yine aynı kefeye koyabilirim. ‘’A Bad Dream’’ soft rock tadında bir şarkı. Soft derken ‘’Hamburg Song’’ da bu albümde dikkatimi çeken en hafif şarkılardan biri. Şarkıda sadece, piyanonun kullanılması gayet güzel. Alıştığımız basma kalıp gitar-bass-davul üçlüsünün biraz dışına çıkmak ara sıra iyi geliyor insana. En azından arada bir böyle ufak kaçamaklar yapmak lazım. Bu anlamda iyi bir çalışma olmuş.

Albümde yer alan 11 şarkının tamamı aynı müzikal yapıdan oluşacak diye bir kaide yok, üstelik şarkılardan birinin bu farkı hissettirmesi güzel oluyor bana göre. ‘’The Frong Prince’’ için tam da aklımdan ‘’Ne kadar güzel bir şarkı’’ diye geçiriyordum. Gerçekten de güzel bir şarkı… Modern rock dinleyenlere ve eskileri anımsattığını düşünüğüm için beat’e ve 60'ların İngiliz gruplarına özlem duyanlara önerilir.
Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2006

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: