Amoria Röportajı

Geçtiğimiz ay Adana’da daha önce ismini duymuş olduğumuz ÇRF(Çukurova Rock Fest)’nin 3.sünü izlemeye gittik. Festival iki gün sürdü ve bu iki gün boyunca 10 grup katılım gösterdi. Açıkçası festivalin düzenlendiği mekana giderken öyle dumura uğrayacağım olaylarla karşılaşacağımı hiç tahmin etmedim. Ama festival boyunca çıkan gruplar beni gerçekten şaşırttı. Bu gruplardan biri de Amoria. Grup senfonik çizgilerde power ve black metal kulvarlarında müzik yapıyor. Kemanı, klavyeyi oldukça güzel kullanıyorlar. Festival’de çıkan gruplardan en farklısı Amoria'ydı diyebilirim. Tarzları ve müzikleriyle gerçekten diğer gruplardan ayrıydı. Festival’de ses sistemlerinden yana birçok grup talihsiz anlar yaşadı ama bu duruma rağmen hepsi de gerçekten oldukça iyiydiler…

Grubun kuruluşunu anlatır mısınız?
-Amoria gitarist İsmail tarafından 2005’te kuruldu. Baterist Ali daha sonra gruba dahil oldu. Eskiden yan flüt de kullanıyorduk, yan flütçümüz Sema vardı. Çeşitli nedenlerden ötürü gruptan ayrılmak zorunda kaldı. Vokal bulana kadar Ali vokal yaptı. Bir yandan da bateri çaldı. Sonra Caner gruba dahil oldu ve Ocak ayında taşlar oturmaya başladı. En sonunda Ali Bass, Okan klavye ve Özer de kemanla gruba katıldı ve grup bu halini almış oldu.

Tarzınıza tam olarak ne diyorsunuz?
-Doom-gothic-black.

Bu akşam nasıldı?
-Daha iyi ses sistemlerinin olduğu konserler verdik. Bu akşamki ses sisteminden dolayı pek memnun kalmadık açıkçası.

Bar programınız filan var mı?
-Hayır, yok.

Demo çalışması gibi şeyler?
-Yaz mevsimi için demo kayıtları yapmayı düşünüyoruz.

Peki, çok teşekkürler. Buradan iletmek istediğiniz bir şey var mı?
-Sitemiz; www.amoria.rockmekan.com 'dan bizimli ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Röportaj: Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2006

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: