Affliction - Execution Is Necessary

İzmir’in death metal tayfası meşhurdur, bunu herkes bilir. Bilmeyenler de çeşitli metal müzik yayınları vasıtasıyla haberdar olmuşlardır bundan. Aslında gayet meşhur olduğu tabir edilen bu tayfa ya kabuğuna çekildi, ya death metal dinlemeyi bıraktı(Topluca, kitlesel hareket diye açıklamak cümle anlamı itibari ile yanlış olmaz), ya da bizler olmayanı gözümüzde büyütüyoruz. Bu üç seçenek arasından doğru cevabı bulup çıkarmak sanırım İzmirli metalcilerin görevi. Her ne kadar oldukça iyi müzik icra eden grupları olsa da İzmir’in, dinleyici kitlesi açısından bu grupların yeterince şanslı olduğunu söyleyemem. İzmir’in death metal grupları çok iyi müzik yaptıkları halde, İzmir’de yeterince yoğun ilgiye maruz kalmıyorlar. Bu nedenle bir şeye açıklık getirmek lazım; İzmir’de sıkı bir death metal tayfası yok, İzmir’in death metal gruplarından ötürü bu tür yorumlar yazılıp çiziliyor sağda solda.

1998 senesinde başlayan Affliction yolculuğu, Poem Productions etiketi ile çıkan ‘’Execution is Necessary’’ ile kaldığı yerden devam ediyor. ‘’Execution is Necessary’’ sağlam bir sounda sahip, sıkı bir death-thrash albümü. Hatta son yıllarda ülkemizde yayınlanan en sıkı death-thrash albümlerinden biri olduğunun altını çizmem gerekir. 

Aslında albümlerin kaliteleri değerlendirilirken, ‘’sıkı albüm, sağlam albüm’’ gibi klişe yorumlar sıklıkla yapılsa da; ben de böyle bir yoruma başvurdum ister istemez. Ama albümü alıp dinleyince siz de ‘’sıkı’’, ‘’sağlam’’ ve türdeşlerini yineleyeceksiniz. Açılış için düğmeye ‘’Retribution’’ basarken, ardından devreye ‘’The End’’ giriyor. ‘’The End’’ mükemmel gitar rifflerine ve sololarına sahip yegâne bir şarkıdır. Şiddetle tavsiye ediyorum bu şarkıyı, mutlaka dinleyin. ‘’Execution is Necessary’’in 3 numaralı şarkısı ‘’Palaces Of Hell’’ de harikulade bir death-thrash şarkısı. ‘’Raven’’ de beni cezbeden bir şarkı. Albümden çıkacak ilk klibin ‘’Raven’’e çekileceği kulağıma gelen fısıltılar arasında. ‘’Raven’’ın klibini merakla bekliyorum, belki de siz bu yazıyı okuyana kadar çıkmış olacak bile..

İzmir’in death metal ile bütünleşmiş kimliğini Affliction bu albümle bir kez daha doğruladı. Bu şehirden çıkan grupları takip altına alın, çünkü albüm hazırlığında olan birçok death metal grubu var İzmir’de. Umarım İzmir’de yeterince hak ettiği övgüyü alamayan, çalışıp çabalayan bu gruplar zamanla kemik bir dinleyici kitlesi oluştururlar. 

Favorilerim: ‘’The End’’, ‘’Palaces Of Hell’’, ‘’New World’’, ‘’Raven’’, ‘’Chaos Of Two Thousands’’

Serkan BEYDE
Nora Zine 2009

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: