Legion Of The Damned - Sons Of The Jackal

Destruction kritiğinde Almanların thrash metal'e olan hünerlerinden bahsetmiştim. Legion Of The Damned, Destruction gibi Almanya sınırları içerisinde yer alan bir grup olmasa da; Almanya'ya yakın olan bir ülkeden, Hollanda'dan. Hollanda gibi Almanya'ya yakın bir Avrupa ülkesinden adını duyuran LOTD'in üçüncü albümü oluyor bu.

Grubun müziğine baktığımızda thrash metal'le beraber death metal'in de oldukça etkilerini görüyoruz. Bu yüzden grubun yaptığı müziğini thrash – death metal diye adlandırmak sanırım yanlış olmaz.

10 şarkıya sahip ‘'Sons of the Jackal''ın çıkalı 7 ayı geçti neredeyse. Bu albümün kritiğini geçtiğimiz sayıda yazacaktım fakat yetiştiremediğim için bu görevi 10. sayıya devretmek zorunda kaldım.

Albümde yer alan 10 şarkıdan 9'u için yazılacak ekstra bir şey yok. Şarkılarda thrash – death unsurları etkileyici derecede sağlam. Fakat albümle alakasız bir şarkı var ki; o da 7 numaralı ‘'Seven Heads They Slumber''dir. Death ve thrash metal gibi hızlı gitar rifflerinin bulunduğu şarkılara göre bu şarkı çok alakasız kalmış. Çok sakin ve albümün geneline çok alakasız… Çünkü şarkı aşırı derecede ağır bir tempoda ilerliyor. ‘'Seven Heads They Slumber'' slow bir şarkı olmasına karşın; şarkıya yerleştirilmiş kurt seslerinin olması değinmem gereken bir yer. Ayrıca albümün kapağında da kurt olması bir başka vurgulanılacak nokta.

Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: