Martensmith(Ex-Impulse) - Trident Of Life

Demo kritiği olarak sizlere bu sayıda Ankara’dan bir grubun kritiğini sunuyorum. Son zamanlarda oldukça dikkatimi çekmeyi başarmış(eminim bir çoğunun da dikkatini çekmiştir), iyi müzik yapma konusunda hızla ilerleyen, Ankara’lı bir Metal grubu ile karşı karşıyayız. Myspace sayfalarında belirttikleri gibi, grubun müziğinde 80’lerin thrash ve heavy metal havası, bilakis thrash metal havası oldukça etkili. 2005 yılında zemini inşa edilen Impulse; Özer Lokmacı(Gitar&Vokal), Tufan Özasır(Lead Gitar) tarafından kuruldu. Daha sonra Atakan Gündoğdu(Davul) ve Erman Erkılınç(Bas Gitar)’ın da katılımıyla Impulse, kadro açığını kapatmış oldu. ‘’Trident of Life’’ geçtiğimiz Mart ayında piyasaya çıktı. Aynı zamanda grubun Myspace sayfasından da edinilebilir. Ama bu kritiği okuyan sizlerden bir ricam var. Mümkünse grupla kontağa geçin ve demoyu elden alın, netten indirmeyin. Bu nedenle kritiğin altına, grupla kontağa geçebilmeniz için gerekli olan iletişim adresini ekleyeceğim.

‘’Trident of Life’’ Ankara Raven stüdyolarında kaydedildi. Kayıt aşamasında gruba Crossfire grubundan Bülent ve Kaya yardım etmiş.

Demolara aç bir insan olduğumdan herhalde, bu demoyu epey sevdim. Lafı demolardan açmışken; basılı çıkan demolara aç olduğumu vurguluyorum. Netten indirilen demolardan nedense tat alamıyorum. Belki daha çok insana ulaşması gibi bir avantajı olduğundan, internet daha çok tercih ediliyor. Ama benim ilgimi daha çok basılı demolar yayınlayan gruplar çekiyor. Cd’yi elime aldığımda ve CD’yi karıştırmaya başladığımda grup hakkında daha olumlu şeyler düşünüyorum. Çünkü, demo yayınlamanın kolay bir iş olmadığını biliyorum ve bunu başarabilen, başarmaya yeltenen grupların, müziklerine olan inançlarına güveniyorum.

Impulse, bahsettiğim her iki yöntemi de kullanarak; hem benim gibi eski kafalılara hem de yeniliklere açık olan insanlara güzel bir jest yaptı. ‘’Trident of Life’’ hem cd formatında çıktı, hem de netten indirilebilir. Bu demo, underground kesimde halen çalışıp didinen bir takım insanların olduğunun göstergesidir. Yıllarca çalışıp çabalayıp demolar çıkartan, şarkılar üreten, müzikal ve liriksel bilgisini geliştirmeye çalışan birçok müzisyen ve grup var underground piyasada. Impulse bu yönde ilk adımını atmış oldu ‘’Trident of Life’’ ile. Temennim; Impulse’nin daha fazla üretmesi ve ürettiklerini bizlere sunması. Benim gibi gerçek underground gruplara önem veren insanlar, emimin gereken her türlü desteği vereceklerdir.

Impulse İletişim: impulseturkey@hotmail.com

Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: