Nev - Işığım ve Gölgem

Yıllardır müzisyen kimliğini, duruşundan ödün vermeden en iyi şekilde taşıyan Nev, 3'üncü stüdyo albümünü bizlere geçtiğimiz günlerde sundu. Konsept olarak alıştığımız Nev’in çizgisinde olan yeni albüm ‘’Işığım ve Gölgem’’ 12 şarkıdan oluşuyor. 1 buçuk yıl gibi bir sürede hazırlanan ‘’Işığım ve Gölgem’’in prodüktörü Naim Korudağ ve Nev’in bizzat kendisi.

Nev, 3 albümdür bize aynı kalitede şarkılar sunuyor. Ben bu 3 albümü de çok seviyorum. Bir kere, Nev alternatif rock kulvarında kendine özel bir yer edinmiş bence. Her ne kadar alternatif rock’ta ülkemizde birbirinin benzeri işler çıkıyor olsa da, Nev’in müziği birçok grubun ve müzisyenin müziğinden belli başlı farklılıklar taşıyor. 2001 yılından bu yana güzel ve nadide şarkılar yazıp, dinleyenlerine büyük bir samimiyet ile sunuyor Nev. Müziği uğruna, albümlerinin satması uğruna hiçbir şeyin propagandasını yapmıyor. Birazcık daha satsın diye, alakalı alakasız işler peşinde koşmuyor.

Albümde yer alan şarkılardan ‘’Kör Kuyular’’ın bir de akustik versiyonu mevcut. ‘’Kelebek’’ adlı şarkının da iki versiyonu bulunmakta. İlk klip ‘’Sükût-u Hayal’’e çekildi. Hem klip, hem de şarkı oldukça başarılı. Nev’in şarkıları bende ilk dinlemeyle iyi izlenimler bırakmaz, bu da öyle oldu. Ama ben bunun üzerine, ısrarla birçok defa dinledim ve şu anda Nev’e olan sevgim bir kat daha artmış durumda.

Albümde yer alan en değişik şarkı ‘’Cevriye Cabbar’’dır. Hatta albümün genel yapısına en ters düşen şarkı hangisidir sualine, kendimce yanıtım yine ‘’Cevriye Cabbar’’ olur. Ayrıca ‘’Cevriye Cabbar’’ ve ‘’Aşk Meydanı’’ şarkılarında rap bölümleri de var. Bu, Nev’in albümlerinde ilk kez yapılmış bir şey. Bu albüm ile birlikte Nev ilk kez rap vokal yapıyor.

Sözleri ustaca yazılmış hafif müzikten hoşlanıyorsanız, ‘’Işığım ve Gölgem’’i beğeneceğinizi umuyorum. Nev’in anlattığı şeyler dinlenilmeye değer nitelikte çünkü. Bu sese mutlaka kulak kabartınız.

‘’Işığım ve Gölgem’’de en beğendiğim şarkılar; ‘’Sükût-u Hayal’’, ‘’Susma’’, ‘’Kör Kuyular’’, ‘’Gölge’’.

Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: