Leatherwolf - World Asylum

Leatherwolf, 80'li yıllarda kurulmuş, Los Angles kökenli bir heavy metal grubudur. ‘’World Asylum’’ eski Leatherwolf albümlerine göre kıyaslandığında, bana daha çok, thrash metal öğelerini içeren bir albüm gibi geliyor.

Özellikle albümün açılış şarkısı, ‘’I Am The Law’’ tam bu yönde. Sizi rahatlıkla gaza getirebilecek bir şarkı olduğuna inanıyorum. Albümün açılış şarkısının sizi hareketlendirmesi, genelde tüm albümü seveceğiniz hissini bırakır. Albümde yalnız ‘’I Am The Law’’ gibi, ona benzeyen ikinci bir şarkının varlığından söz edemem. Ama ‘’I Am The Law’’e benzemeyen ikinci bir şarkının olmaması çok doğal. Tüm şarkılar birbirini anımsatsaydı, o zaman albümde yer alan 10 şarkının birbirinden bir farkı olmazdı. Bu sebeple, albümün iki numaralı şarkısı ‘’King Of The Ward’’ oldukça hoşuma gitti. Gitarların her daim kendini gösteren bir albüm olduğunu söyleyebilirim bu albüm için. Her part’da, her nakaratta gitarların çığlıklarını duyabiliyorum. Sırada üç numaralı şarkı ‘’Behind The Gun’’ var. Tuttuğum şarkılardan birisi haline geldi, öyle ki dilime dolanmaya başladı kaç gündür... ‘’Live Or Die’’ için yapabileceğim yorum; şarkının thrash metal çizgisinde olduğu yönündedir. Şarkının ileriki kısımlarında yine durum aynı. ‘’Disconnect’’in çok da Leatherwolf'un çizgisinden çıktığını söyleyemem. En azından diğer şarkılar kadar thrash metal’e fazla eğilimli değil. ‘’Dr. Wicked’’, en nihayetinde ‘’işte’’ diyebildiğim şarkı. Kafamda bir heavy metal albümü dinleme düşüncesi varken, karşıma çıkan thrash metal soundlu albüme fazla iyimser bakamıyordum. Dinlemeye başlamadan, albümün sound'u hakkında bir bilginiz varsa eğer ve beklediğiniz sound'dan daha farklı bir şey buluyorsanız, bu sizler için de pek umut verici bir durum olmaz. Burada benim beklentime ters düşen bir durum var. Kafanızda bir grup canlandırın; tarzı belli, soundu belli. Grubun yeni albümünü dinlemeye başladığınızda karşınıza sizin beklemediğiniz bir sound çıkıyor, tavrınız nasıl olur sizce? Bence pek iyimserce olmaz... ‘’Institutions’’da baslar kulağa gayet hoş geliyor. Ayrıca sololar harika. ‘’Derailed’’ kesinlikle thrash şarkısı. ‘’The Grail’’ biraz daha rahat düşünmemi sağladı. En azından thrash’e direk yöneldiğini söyleyemem. Ayrıca şarkının hafifleştiği kesimler ve aniden ataklara bürünen gitarlar da güzel. ‘’Never Again’’ kapanışı temsil edecek ve ‘’World Asylum’’ yolcuğunun sona erdiğini haberdar edecek şekilde. Burada güzel bir gitar solosu bulmanız mümkün.

80'lerin bağrından kopup gelen bir gruptan bahsediyoruz. Fakat yeni albümlerinde sound grubun genel sounduna göre çok daha sert. Buna karşı iyi veya kötü anlamda yorum getirmek oldukça zor, fakat beklentileri ters köşe etmesi açısından çok da iyimser olunamayabilir. Ama dinlemenizde fayda var, heavy ve thrash metal arasında gidip gelen grupların sound'ları fena düzeyde olmuyor çünkü. Bu iki türün karışımı her zaman tatmin edici olmuştur.

Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2006

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: