Çıkacak Her Sayının Heyecanıyla...

Merhaba sevgili okurlar. Giriş yazımda sizlere öncelikle şundan bahsetmek istiyorum. Geri döndük ve tekrardan aylık dergi olarak yayın yapacağız mantığıyla kolları sıvadık. Fakat bütün bu hayatın içinde yer alan türlü koşuşturmalar ne yazık ki buna müsade etmedi. Biliyorsunuz, Şehir Rock dergisiyle birlikte PenaRock internet sitesini de yönettiğim için her şeye birden yetişmek pek de mümkün olmuyor. Yazarlarla temasta olmak, gruplarla iletişim içinde olmak, yeni sayının içeriği, yazılar, haberler, o şu bu derken; inanın şu okuduğunuz web sayfalarını hazırlamak göründüğü kadar kolay olmuyor. Bu durumu kendi açımdan değerlendirdim aslında ama bir çoğumuz içinde geçerlidir bu saydığım mazeretler. Hepimizin zaman ayırdığı, peşinden koşturduğu türlü işlerin olduğunu belirtmeliyim. Bu sizin için de geçerli bir durum. Onun için, düşünüp taşınıp derginin formatının 2 ayda bir güncellenmesi kararına eriştik. Ama şunu da belirtmek isterim; içerik aylık yayın yaptığımız döneme göre daha geniş olacak. Hatta bu sayıyla birlikte olmaya başladı bile. Bundan sonra daha fazla kritik ve röportaj okuyabileceksiniz. Tüm bölümlere yoğun ilgiyle yüklenip hepsinin sayfalarını arttırdık. Dahası, bu kadar da olmasın diyerek yeni yeni bölümler açma gereksinimleri gördük. Bunlardan ikisi bu sayıyla birlikte yer almaya başladı bile. Zaman içerisinde daha yeni bölümlerimizle sizlere çeşitli sürprizler sunmaya devam edeceğimizi umuyorum. Bu sayıyla birlikte yeni açılan bölümlerimiz; ‘’Tiyatro’’ ve Tarihte Bir Grup’’. Her ikisi de adından rahatlıkla anlaşılıyor. Kocaeli B.Ş. Devlet Tiyatrosundan Tuğşan arkadaşımız ‘’Tiyatro’’ bölümünü hazırlıyor. Tiyatroyla ilgili gelişmeleri haberdar ettiği için ve bize sunduğu yazılar için ona teşekkürlerimi sunmalıyım. Bir diğer bölümümüz ise unuttuğumuz ve dönüp de geçmişe araştırmayı düşünme gereksinimi duymadığımız dağılan topluluklarımız üzerine. ‘’Tarihte Bir Grup’’un amacı yeni yetme rock&metal dinleyicilerine bu müziği dinlemeye başlamadan yıllar önce, bir tarihlerde varolmuş bu müziğin gruplarından bahsetmek. Böylece geçmişe yönelik bir bilginin paylaşımını sunacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca bizler de o grupları anmış olacağız bu vesileyle.
3 ay oldu neredeyse peki neden yeni sayıyı çıkartamadık? Aslında içerik belliydi ve yazılar da hazırdı diyebilirim. Fakat grafiker arkadaşımız Selim’in yeni sayının kapağını yapmasını bekliyorduk. O da bize son haftalarda oldukça yoğun bir çalışma içinde olduğunu söyledi. Bu sebeple yardım edecek kimseyi bulamadıktan sonra, kolları sıvadım ve bu sayının kapağını kendim yapmaya karar verdim. Biliyorum bu işlerden pek anlamam ama az çok bir şeylerle uğraşıp kapağın şimdiki halini oluşturabildim. Selim’in kapaklarının yerini tutmaz tabi ki de ama bu sayılık idare edin. Umarım ileriki sayılarda Selim yeniden bize yardımcı olmaya devam eder.
Bu sayıyla birlikte 3 yazar arkadaşımızın Şehir Rock kadrosunda yer aldığını belirtmeliyim. Bu arkadaşlar; Tiyatro bölümü hazırlayan Tuğşan Kıvanç, Edebiyat bölümünde şiir ve yazılarıyla yer alan Burcu Cansevdi ve müzikle ilgili yazılarını sunan Can Çakır. Kadromuz artmış bir vaziyetteyiz. Bu durum yukarıda bahsettiğim içeriğin artması konusuna da temas ediyor. Bu sayıda 9 kritik, 6 röportaj, 2 makale, 2 biyografi ve edebiyat, tiyatro gibi bölümlerde yer alan yazıları okuyabileceksiniz. Neyse, geçen sayıdaki gibi giriş yazısını 2 sayfa kadar uzun tutmayayım. Zaten birinin eline koz verdin mi(bu biri burada ben oluyorum) konuştukça konuşur. Bu kadar yeter benden. Artık söz sizde, bu sayıyla ilgili her türlü yorumlarınızı büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Bu beklenti gerçekten heyecan verici, tıpkı yeni sayıların çıkacağını düşünmek gibi…
Teşekkürler: Murat Durmaz, Tuğşan Kıvanç, Şükrü(Shuqru), PenaRock.
Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2006
SAYI 8

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: