Bülent Ortaçgil & Teoman - Konser

Bülent Ortaçgil ve Teoman. Bu iki müzisyen için ayrı ayrı çok şey yazabiliriz. Özellikle Bülent Ortaçgil’in müzik kariyerinden bahsetmeye kalktık mı, kolay kolay bitiremeyiz muhtemelen. İşte bir ülkenin iki önemli müzisyeni beraberce bir dizi konser veriyor ve bu bir dizi konserde çalınan şarkıları bir araya getirerek, aradan 3 yıl geçtikten sonra albüm halinde yayınlıyorlar. Her ikisinin de kendi dinleyicisinin başucu şarkıları oldukça fazla. Yalnız ‘’Konser’’ albümünde farklı bir özellik var. Bazı Teoman şarkılarını Ortaçgil söylüyor, bazı Ortaçgil şarkılarını ise Teoman söylüyor. Bu da konserin ve albümün nadide bir hediyesi olarak dinleyicilere sunulmuş.

Teoman’ın çok bilindik şarkılarından ‘’Paramparça’’, ‘’Yağmur’’, ‘’Rüzgar Gülü’’, ‘’İstasyon İnsanları’’nı Bülent Ortaçgil yorumuyla dinleyebilirsiniz bu albümde. Yine, Bülent Ortaçgil’in müzik kariyerinde önemli yer tutan ‘’Değirmenler’’, ‘’Sensiz Olmaz’’, ‘’Yüzünü Dökme Küçük Kız’’, ‘’Aşk Nereye Kadar’’ gibi şarkıları Teoman seslendiriyor. Ayrıca Bülent Ortaçgil’in önemli eserlerinden ‘’Olmalı mı Olmamalı mı’’ ve ‘’Benimle Oynar mısın’’ı iki sanatçı birlikte seslendiriyor. Bu kadar değil tabi ki bu albümün sırrı. Birbirlerine yakın oldukları düşünülen bir Bülent Ortaçgil ve bir Teoman şarkısının birleştirilmesi gibi bir durum var ‘’Konser’’ albümünde. Teoman’ın ‘’Onyedi’’ albümünde yer alan ‘’Zamparanın Ölümü’’ ile Bülent Ortaçgil’in son stüdyo albümü ‘’Gece Yalanları’’ndan ‘’Bir Tek Sen Yalan’’ birbirlerine yakın temalarda oldukları düşünülerek, birleştirilerek söylendi.

Konserde şarkı aralarında, şarkı bitimlerinde yaşanan hiçbir şey silinmemiş. Olduğu gibi, bütün samimiyeti ile albüme o şekilde eklenmiş şarkılar. Bazı şarkılarda Bülent Ortaçgil’in gitarının nota sehpasına sürtmesinden dolayı çıkan o sesleri bile duymak mümkün. Bunlar, konserde yaşanan talihsiz anlardır diye düşünülerek silinmemiş ve olduğu gibi albümde o halleriyle yer almıştır. Ayrıca ‘’Paramparça’’yı söylemeden önce Bülent Ortaçgil seyirciyle konuşurken de tuhaf bir olay oluyor. Bülent Ortaçgil: ‘’Bence bu dinletinin en riskli parçası şudur’’ diye açıklama yaparken, seyircilerden biri oradan bağırıyor; ‘’yüz sekiz’’. Ve herkesi bir gülme seli alıp götürüyor..

Bu albüm için yazılabilecek en doğru yargı; albümün her hafif müzik seven dinleyicinin rafında yer alması, olur. Özellikle akustik tınılardan keyif alıyorsanız bu albümün tam size göre olduğunu söyleyebilirim.

Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: