Gripin - Gripin

Gripin, kendi adını verdiği ikinci stüdyo albümü ile tekrar karşımızda. ‘’Gripin’’, Gripin’i tam anlamıyla ne kadar ifade etmiş bilemiyorum ama, albümde yer alan sürprizler bile albümü dinlenesi kılmaya yetiyor. Bu albümde Emre Aydın’ın, Pamela’nın ve Manga grubundan Ferman’ın sesini de duyabileceksiniz. Bu üç sürpriz içinden, özellikle Emre Aydın’ın seslendirdiği ‘’Sensiz İstanbul’a Düşmanım’’ gerçekten iyi bir çalışma olmuş. Açıkçası Pamela’nın ve Ferman’ın vokallerini esirgemedikleri şarkıları beğenmedim. Benim beğenimi karşılayacak düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Herhalde biraz tarz meselesi ile alakalı bu... Pamela’nın da, Manga’nın da yaptığı müzikten bu zamana kadar hiç hoşnut olmadım nedense.

10 şarkıdan oluşan bu albümden çıkmış iki klip var şu ana kadar. Bu iki klip müzik kanallarında sık sık dönüyor, hatta epey zamandır dönüyor, bu yazıyı okuyana kadar birçok defa rast gelmişsinizdir. İlk klip, aynı zamanda albümün açılış şarkısı olan ‘’Böyle Kahpedir Dünya’’ya çekildi, ikincisi ise Emre Aydın’la düet yapılan ‘’Sensiz İstanbul’a Düşmanım’’a. Her ikisini, gerek şarkı anlamında, gerekse klipleri anlamında kaliteli buldum. ‘’Böyle Kahpedir Hayat’’ta anlatılanlar ve klibin senaryosu gayet uyumlu olmuş.

İlk olarak 2003 yılında tanıma fırsatı bulduğum Gripin, her albümünde adını tekrar tekrar hatırlatacak düzeyde işler yapıyor. Bu geleneği bozmamasını temenni ediyorum, umarım gidişatta sapma olmaz, öyle umuyorum. Sanırım ‘’Gripin’’, grubun kimliğini net bir şekilde ifade ediyor. Bu mertebeye erişmiş bir Gripin albümü olarak da, Gripin’in tarihine geçecektir. Gelecekte yapılacak işlerde, bu albümden sıklıkla bahsedilecek ve Gripin’in önemli bir hamlesi olduğu önemle vurgulanacaktır.

Albümün genel teması yalnızlık ve kadın-erkek ilişkisi üzerine dayalı. Fakat, albüm süresince hep, yalnızlık temalı şarkılarla karşılaşmıyorsunuz. Zaten, yalnızlığın bu albümde bariz bir şekilde vurgulandığını söylemek pekte doğru olmaz. Yalnızlık var ama bunu albümü dinlerken fark edeceksiniz. Yani tüm şarkılarda, bu konu üzerine yazılmış açık sözler yok.

En beğendiğim ‘’Gripin’’ şarkıları: ‘’Böyle Kahpedir Dünya’’, ‘’Sana Ne Bundan’’, ‘’Sensiz İstanbul’a Düşmanım’’, ‘’Sustukların Büyür İçinde’’, ‘’Hiç Gelme Gideceksen’’.
Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: