Kzans Röportajı

Müzik piyasına ‘’Vodka’’ adlı albümleriyle merhaba diyen Kzans’la, albümleri hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik. Grubun albümle ilgili yaşadığı sıkıntılar ve ara verilmiş olan 1 yıla değindik. ‘’Vodka’’ tüm müzik marketlerdeki yerini aldı. Eğer henüz albümü elinize geçirmediyseniz; öncesinde bu röportaja bir göz atmanızı tavsiye ederim. Belki röportajdan sonra albüm hakkında olumlu fikirlere sahip olursunuz ve bir an önce elde etmeye çalışırsınız.

Merhaba, Kzans’ın kuruluş döneminden biraz bahsedebilir misiniz?

- Merhaba. Grup; 2004 yılında Sakarya Üniversitesi devlet konservatuarını kazanıp(Okan - Selçuk) aynı okulda okuyan Hüseyin ile bir araya gelmemizle oluşmaya başladı. İlk başlarda bar programlarına yönelik olan çalışmalar zamanla bizi buralara kadar sürükledi.

Hüseyin - Gitar / Vokal
Okan - Gitar
Selçuk - Klavye
Canik - Davul
Grup elemanlarının müzik geçmişi hakkında sitenizde ekstra bir bilgiye ulaşamadım. Kzans haricinde başka bir grup çalışmanız olmadı mı?

- Hepimiz konservatuar öğrencisiyiz. Bunun dışında ''Kzans'' öncesinde hepimizin çaldığı çeşitli gruplar vardı ama pek de ciddi çalışmalar değildi açıkçası. Sanırım en önemlisi grubun vokali Hüseyin’in bir dönem ''Kemancı'' geçmişinin olmasıdır..

Albümünüz ilk etapta ‘’Sahte’’ ismiyle çıkacakken, o zaman anlaşmış olduğunuz müzik şirketi(Karadeniz müzik) size söz verdiği gibi albümü yayınlamadı. Bu durumdan ötürü müzik şirketiyle kontağa geçtiğinizde size ne gibi şeyler söylenildi?

- Söz konusu olan müzik şirketiyle ilgili hukuksal işlemlerimiz devam ettiği için bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyoruz.

Albüm çıkamadıktan sonra neden 1 yıl beklenildi ‘’Vodka’’ için?

- Sahte albümünü piyasaya çıkartmak için çok fazla çabalayıp bir o kadar da yorulduk. Karşılığını alamamış olmamız ve müzik şirketimizle ilgili yaşadığımız sorunlar nedeniyle biraz ara verip, rahat bir nefes alarak doğru bir karar vermek istedik. Bunun sonucunda da 1 yıl kadar süren bir ara verdik.
Neden peki albüm ismini değiştirmeyi düşündünüz?

- Serbesler Film-Music Production ile anlaştıktan sonra albümü baştan kaydetmeye karar verdik. Marşandiz SWS stüdyolarında Yönetmenimiz Sinan Kayabaşı ve Tonmaister Reha Öz eşliğinde yeni 3 şarkımızı da albüme ekleyerek(Siyah, Kutsal Yalnızlık, Vodka) albümü baştan kaydettik. Albüm son halini aldıktan sonra eskiye dair bazı şeyleri de geride bırakmak istedik. İlk albümümüz çıkmasa da bu bizim için yeni bir albüm yeni bir heyecandı, dikkat çekici olmasının yanı sıra grup olarak ‘’Vodka’’ olması bizim tercihimizdi.

Albümden çıkan ilk klip çalışmanız ‘’Siyah’’. Nasıl buluyorsunuz klibi, Kzans’ı yeterince iyi yansıtabildi mi sizce?

- İlk klip parçamız Siyah'ın geri dönüşümü çok güzel oldu. Gelen tepkiler, beğeniler, istekler vs… Aslında klip tam olarak bizim istediğimiz ölçülerde oldu. Bu konuda klip yönetmenlerimiz Gökmen Turnalı ve Harun Bal’a ayrıca Çizgi Productions’a teşekkür ediyoruz.

Hazır ‘’Siyah’’a değinmişken; dikkatimi çeken şey şarkıda nu-metal etkisinin de görülmesi… Siz müziğinizi hangi kategoride adlandırıyorsunuz?

- Türkiye’de Türkçe sözlü Rock müzik yapıyoruz, aslında kategorize etmemiz gerekirse biz kendimizi albümün geneliyle kıyasladığımız zaman Alternatif Rock kategorisine daha yakın buluyoruz. Ama dinleyiciler şarkılarımızda zaman zaman metal, zaman zaman Soft Rock etkilerini de bulabilirler.

Albümü Türkiye’nin her yerinden dinleyicileriniz rahatlıkla bulabilir mi?

- Evet albümü tüm müzik marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz, bulamazsanız ısrarla isteyiniz.

Dinleyicilerinizden gelen tepkiler nasıl?

- Şu ana kadar gelen dinleyici tepkileri çok güzel, herhangi bir olumsuz eleştiriyle karşılaşmadık. Zamanla daha çok kişiye ulaşıyor ve çok daha güzel tepkiler alıyoruz.
Kzans’ın oluşumunda önemli bir yere sahip olan müzisyen ve gruplar hangileridir?

- Bon Jovi, Gary Moore, Deep Purple, Guns'n Roses, Slash, George Michael, Steel Dragon, Judas Priest, Bülent Ortaçgil, Mahzar Alanson, Fuat Güner, Şebnem Ferah, Demir Demirkan, Kurban, Yavuz Çetin... Sevdiğimiz ve etkilendiğimiz müzisyen ve gruplardan birkaçıdır.

Yakın dönemdeki konser tarihlerinizi verebilir misiniz?

- 11 Mayıs Cuma Kütahya, Bedesten’de(Bahar Şenlikleri). 10 Mayıs Karamürsel, 19 Mayıs Ankara (Garage BAR).

Bize iletmek istediğiniz yahut Kzans’la ilgili paylaşmak istediğiniz bir şey var mı?

-Bize ulaşmak isteyenler; www.kzansonline.com, www.myspace.com/kzans , www.kzans.anatolianrock.com adreslerinden ulaşabilirler..
Teşekkürler, başarılar dilerim…

- Biz teşekkür ederiz..

Röportaj: Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: