Emre Aydın - Afili Yalnızlık

Ve işte popüler Türk rock müziği yeni bir albüm daha kazandı! Sağda solda Emre Aydın’ın çıkış başarısı konuşulurken, ben de fazla söze hacet görmeden kendisini bu başarıdan ötürü tebrik edeceğim. Fakat bir farkla! Benim ‘çıkış’ anlayışımla sağda solda konuşulan arasında önemli ölçüde fark görüyorum. Emre Aydın’ın çıkışını ticari bir başarı olarak görmüyorum(ya da görmek istemiyorum). Kendisi bu konuda ne tür fikirlere sahiptir bilemem ama çıkışı bir ticari kazanç değildir benim için. Hafif sound'lu Türk rock müziği için yeni bir soluk ve arkasında getirdiği yeniliklerdir…

''Afili Yalnızlık'', kendini ilk dinlemeyle sevdiren albümlerden değil. Defalarca dinledikten sonra ısınmaya başlayacağınız bir albüm. İlk dinlemeyle albüm hakkında sabit fikirlere sahip olmak zor. En azından bu durum ‘’Afili Yalnızlık’’a göre değil. İlk dinleyişimde bütün şarkıların üstünü çizdim ve albüm hakkında pek de iyi fikirler beslemedim. Sıradan bir hafif müzik tarzındaki albümle aynı düzeyde bir albüm, diye düşündüm. Daha sonra albümü günler boyu dinledim; yazı yazarken dinledim, kitap okurken dinledim, oyalanırken dinledim ve aradan belirli bir zaman geçti. Sonunda şarkıların bir türlü dilimden düşmediğini fark ettim. Başta dediğim gibi; ilk dinlemeyle sabit fikirlere sahip olabileceğiniz bir albüm değil ''Afili Yalnızlık''. Aslında zengin bir yapısı var albümün. Kabul etmek gerekir ticari anlamda da başarılı oldu ve bu durumdan ötürü mutlu sayılmam. Ama albümün zenginliklerine değinmiş olursak; pop, rock ve alternatif müzik severler için ideal bir albüm olduğunu vurgulamak gerekir. Lirikler açısından ele alırsak melankoli kokuyor ve bir o kadar yalnızlığa itilmiş bir ruh halini ifade ediyor ‘’Afili Yalnızlık’’. Türdeşlerinden ayrılan yönlerinden biri de; basmakalıp aşk ve duygusal sözlere hakim olmaması… Birçok aşk şarkısında sevgiliye duyduğumuz özlemi ‘’Afili Yalnızlık’’ı dinlerken de duyuyoruz.

10 şarkıdan oluşan ‘’Afili Yalnızlık’’ın çıkış şarkısının, aynı isime sahip olan şarkı olduğunu biliyoruz. ‘’Afili Yalnızlık’’ klibinin görsel anlamda şarkıyı yeterince iyi anlatan bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Albümün iki numaralı şarkısı ‘’Git’’ 6.Cadde’den de bildiğimiz bir şarkı. İlk zamanlarda ‘’Git’’in bu albümde yer almasına akıl sır erdiremediysem de, daha sonra albümü genel olarak düşünüp, hak verdim. ‘’Git’’ bu albümü oluşturan temel öğelerden biri. Albümün ikinci klip çalışmasında bu kez Emre Aydın’ı da ekranlarda görebildik. Senaryosu bakımından ‘’Kim Dokunduysa Sana’’ya ‘’Afili Yalnızlık’’ın öncesi havası verilmiş. Oysa pek bir alaka kuramadım. Albümün bana göre en iyi şarkısı ‘’Belki Bir Gün Özlersin’’. Her ne kadar, zaman zaman sözleri bakımından beni Kesmeşeker’in ‘’En Çok Seni’’ adlı şarkısına götürse de, albümde en sevdiğim şarkı ''Belki Bir Gün Özlersin''. Albümde yine çok sevdiğim şarkılardan biri ‘’Kalan Sağlar Senin Olsun’’. Kabullenme, isyan, itaat etme… Hepsine rahatlıkla rastlayabilirsiniz. ‘’Unut Gittiğin Bir Yerde’’ albümün en seri şarkısı. ‘’Dayan Yalnızlığım’’ ile Emre Aydın’ın ''Afili Yalnızlık''ı kapanıyor. Ruh hallerini anlatan albümlerden hoşlanıyorsanız, buyurun dinleyin derim. Her şarkıda türlü ruh halleriyle karşı karşıya kalacaksınız.

Serkan BEYDE

Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: